Кращі страви грузинської кухні

6-25-2021

Грузинська кухня підрозділяється на західну і східну, при цьому всі рецепти грузинської кухні мають чимало спільного.

Оджахурі-це м’ясо з картоплею, просте блюдо грузинської кухні для всієї родини (“оджахурі “по-грузинськи – “сімейне”). Кожен з основних інгредієнтів оджахурі-м’ясо і картопля – обсмажується окремо, а потім продукти з’єднуються разом, і блюдо доводиться до готовності. Хочемо порекомендувати почитати про найкращі страви грузинської кухні на сайті , тут тільки найсмачніші страви .

Ароматне, ситне і дуже смачна страва грузинської кухні “чанахі” — це ніжне м’ясо, томлене з овочами і зеленню в горщиках.

Чкмерулі-смажена курка в ароматному вершковому соусі з часником і кінзою – просте, але дуже яскраве за смаком блюдо грузинської кухні.

Чахохбілі-це тушкована курка з овочами, відоме блюдо грузинської кухні. Увага! чахохбілі-це не суп, а друга страва.

Аджапсандалі-дуже смачне, соковите і ситне, але тим не менш абсолютно овочеве блюдо традиційної грузинської кухні.

Давно ходив навколо рецепту хачапурі по-аджарськи, не наважувався. Сьогодні спробував-я в повному захваті! тісто чудове, цікавий процес приготування, а смак – не передати, просто казка! кавказ, вибач, що так довго тягнув з цим рецептом.) багато втратив. Вся сім’я оцінила аджарські хачапурі на 5 балів! готується просто, повторюйте на здоров’я!

Сьогодні в нашому обідньому меню грузинський курячий суп, який називається чихиртма. Рецептура цієї страви проста, тому з реалізацією рецепта впорається навіть початківець кухар.

Хінкалі-це національне грузинське блюдо. Ні в якому разі їх не варто порівнювати з пельменями, це кардинально інше блюдо, одночасно складається з першого і другого блюда. Приголомшливо смачна річ! в даному рецепті я покажу вам, як нескладно приготувати самолепние хінкалі прямо у вас вдома!

Суп харчо, рецепт з куркою. Смачний, ароматний, гострий. Взагалі-то це суп з яловичини, але грузини досить часто готують суп харчо і з курки.

У кожній національній кухні є яєчня, тільки в різних країнах це просте блюдо готують зі своїми особливостями. У грузії, наприклад, яєчня носить красиву назву “чирбулі” і обов’язково включає до свого складу традиційні для грузинських страв кінзу і волоські горіхи. У чирбулі також дуже багато помідорів, завдяки чому яєчня по-грузинськи виходить соковитою і неймовірно смачною!

Смачне, в міру гостре м’ясо. Готується швидко.

Смачні коржі з адигейським сиром. Смачно, швидко і дуже просто. Тісто на сметані м’яке і слухняне. Однозначно, буду готувати хачапурі по-імеретинськи ще не раз! спробуйте!

Шкмерулі-курча тапака по-шкмерски. Є в західній грузії красива високогірна область рача, де готують особливо смачно. Там знаходиться село шкмері, в якому і “народилося” шкмерулі.

” оджахурі “з грузинського перекладається як” сімейне”, це дійсно блюдо для всієї родини. Соковита свинина і смажена картопля з рум’яною скоринкою, приправлені ароматними спеціями, часником і свіжою кінзою. Оджахурі готується швидко і завжди виходить дуже смачним і апетитним. Як кажуть в грузії-смачніше оджахурі, може бути тільки оджахурі.

Чахохбілі-традиційна страва грузинської кухні, рагу з птиці, тушкованої з овочами, зеленню і спеціями. Приготуйте чахохбілі, це коштує ваших зусиль!

Грузинське блюдо з телятини (або молодої яловичини) під назвою чашушулі, що в перекладі означає “гострий”. М’ясо, тушковане з овочами, у власному соку, неодмінно з великою кількістю гострого перцю, часнику і зелені.

М’ясо в соусі цахтон-блюдо кавказької кухні, і варіантів його приготування – безліч, в залежності від регіону. Яловичина в цахтоні-блюдо просте, але неймовірно смачне, соковите і ситне.

Сациві-знаменитий горіховий соус грузинської кухні. Так уже склалося, що саме сациві називають блюдо з філе курки, залите цим смачним горіховим соусом. Подрібнені волоські горіхи з прянощами і спеціями роблять це блюдо неповторним. У свята і будні сациві з куркою завжди буде бажаним на вашому столі.

1. Для вас докладний рецепт зі скарбниці грузинської кухні. Рецепт лобіо виручить і в пісний день.

Приготувавши свинячі реберця за цим грузинським рецептом, ви отримаєте дуже смачне, дуже ароматне і в міру гостре м’ясо, буквально спадає з кістки! свинячі реберця перед запіканням маринуються в мацоні з аджикою і часником, а потім запікаються в духовці або над вугіллям, вибір за вами. Головне-вийде дуже смачно!

Баклажани з горіхами-прекрасна закуска, їх також можна подати з м’ясом. Рулетики з баклажанів завжди до місця.

Приготувала хачапурі з сиром сулугуні, з тіста на кефірі. Дуже зручно хачапурі пекти на сковороді, особливо влітку, коли не хочеться включати духовку. Приємного апетиту!

Відома грузинська солодкість, яку продають на кожному пляжі пострадянського простору – це чурчхела. Її можна приготувати вдома, тим самим бути впевненим в її натуральному складі і безсумнівною корисності.

Блюдо грузинської кухні-червона капуста, вона ж пілюска або пелюстка.

Ачма-рецепт грузинського пирога з сиром, що готується з великої кількості шарів тіста, яке трохи відварюють. В якості начинки для ачми можна використовувати сулугуні, осетинський сир або їх суміш.

Чахохбілі-це дуже просте і смачне блюдо з м’яса птиці, тушкованого в соусі з томатів і цибулі. Зазвичай чахохбілі готує дружина, цього разу вирішив приготувати сам.

Лобіо з стручкової квасолі готується дуже швидко, а виходить смачним і ароматним. Одного разу спробувавши це відоме грузинське блюдо, ви обов’язково приготуєте його ще раз. Чим більше прянощів, зелені і волоських горіхів ви додасте, тим більш апетитним вийде лобіо.

Традиційно в грузії за цим рецептом готується сом, але можна приготувати і будь-яку іншу жирну рибу. Я люблю готувати мариновану скумбрію під соусом кіндзмарі. Скумбрію по-імеретинськи можна сміливо подавати на святковий стіл в якості закуски.

Заготовимо на зиму гострий соус-цицибелі.

Купати-блюдо грузинської кухні, що представляє собою ковбаски невеликого розміру з прянощами і зеленню. Не завжди буває можливість готувати на природі, адже найчастіше такі ковбаски обсмажуються на мангалі або грилі. А ми приготуємо домашні купати на кухні в звичайній сковороді. Розкриємо в цьому рецепті особливості фаршу і премудрості формування ковбасок.

Любите хачапурі? поділюся рецептом класного тесту.

Перлина дагестанської кухні-рецепт хінкала з бараниною, білим і червоним соусом.

Пхалі-одна з найпопулярніших холодних закусок грузинської кухні. Готується пхалі з двох частин: основи, наприклад з овочів і зелені, і заправки, рецепт якої залишається незмінним, – з волоських горіхів, гострого перцю, часнику, кінзи, прянощів. Рулетики з баклажанів з горіховою начинкою – варіант грузинської страви бадріджані.

Смачні помідори за порадою грузинської тітоньки.

Грузинська кухня завжди готова дивувати своїми можливостями. Традиції і самобутність дозволяють назвати цю кухню справжнім мистецтвом кулінарії. Підтвердженням тому-рецепт приготування маринованої риби в соусі”кіндзмарі”.

1 запропонуємо на закуску ароматні мариновані баклажани. А маринувати баклажани по-грузинськи просто. Готуємо?

Проста і смачна овочева закуска-баклажани по-грузинськи з горіхами і часником.

Хачапурі. Традиційне грузинське блюдо, що складається з листкового тіста і сиру.

Досить простий рецепт лобіані. Замість традиційного дріжджового тіста на мацоні (кефірі) візьмемо листкове і спечемо не великий круглий пиріг, а прямокутні пиріжки. Незмінною залишається тільки начинка-квасоля з обсмаженою цибулею. Тісто береться вже готове, так що основний час піде на те, щоб відварити квасолю. Ніжне хрустке тісто прекрасно гармонує з ситною начинкою з лобіо. Спробуйте такий варіант лобіані.

Квашена капуста по-грузинськи-це дуже смачно, красиво. Прикрасить святковий стіл і скрасить стіл пісний. Швидко робиться, хрумтить чудово, швидко закінчується 🙂

Тісто на кефірі і соковита начинка з цибулею, яйцем і масою нових ароматів! дуже смачний пиріг в грузинському стилі – з тархуном, кінзою і цибулею. Готується легко, смак вас приємно здивує!

Кучмачі-це колоритне, неймовірно ароматне кавказьке блюдо, яке традиційно готують з потрухів( субпродуктів), з величезною кількістю приправ, зеленню, часником і, звичайно ж, з зернами граната, які в грузії люблять додавати практично в усі страви. Цей рецепт кучмачі – з курячих потрошків, з червоним вином.

Ачма з сиром.

Лобіані-грузинські коржі з квасолею і зеленню, ароматне, ситне блюдо. Будь-яка господиня,Яка “дружить” з дріжджовим тестом, легко приготувати коржі лобіані за допомогою цього рецепта.

Аджапсандал (аджапсандалі) з запечених у фользі овочів – універсальна закуска, яку можна подати в якості соусу, овочевого гарніру або намазки для бутербродів. Блюдо з печених баклажанів, помідорів, кабачка і солодкого перцю виходить соковитим і ситним, а додавання часнику, свіжої кінзи, базиліка і уцхо-сунелі надає апетитний пряний аромат і смак.

посилання